Wil je een letterlijk kunstwerk met je (oppas)kinderen bakken? Een kunstwerk om op te eten?
Maak dan samen deze bijzonder kunstzinnige cake, geïnspireerd door het bekende schilderij van de Hollandse kunstschilder Piet Mondriaan.
De cake is bedacht en ontworpen door de Amerikaanse kokkin Caitlin Freeman voor het café van het San Francisco Museum of Modern Art. Koks over de hele wereld hebben een eigen versie van het recept bedacht. OppasStudent vond die van de Franse blog Beau à la louche het beste.
Het is wel een uitdaging, dus het is handig als de kinderen al ietsje ouder zijn. Maar als het lukt dan hebben jullie een heus kunstwerk om mee te pronken (en daarna lekker op te eten). Het is belangrijk om de stappen één voor één te volgen!
Dit is wat je nodig hebt:
– 3 x 5 eieren
– 900 gram witte basterdsuiker
– 900 gram bloem
– 900 gram gesmolten boter
– vanille-extract of amandel-extract
– blauwe, rode en gele eetbare kleurstof (in poedervorm)
– 400 gram chocola
– 100 ml slagroom
De volledige bereidingswijze vind je hier: Mondrian cake.
De uitleg is in het Frans, maar dankzij alle plaatjes die erbij staan heel goed te volgen!
Hebben jullie de cake af en vind je het leuk om ‘m met anderen te delen? Mail een foto naar info@oppastips.nl!