Wij de
careibu,
want wij zorgen voor
een ander.

Wat we doen

Wij zijn careibu

Care-i-hoe?

Dat moeten we even uitleggen. In Nederland kennen we de kariboe (Engels: caribu) als rendier. De caribu is een sociaal dier dat leeft in grote kuddes. In die kuddes wordt goed voor elkaar gezorgd. Net als in onze kudde.

Zoals je leest: We care.

Weet je ook gelijk waarom we Careibu met een ‘e’ schrijven. Wij geloven dat iedereen – jongeren, ouderen, alleenstaanden, gezinnen – soms wat extra hulp kan gebruiken. En wie biedt deze hulp? Onze kudde van studenten!

Help een ander én jezelf!

Bij Careibu helpen we elkaar. Studenten vinden hun sociale bijbaan of vrijwilligersfunctie en klanten de hulp die zij nodig hebben. Daarbovenop doneren wij nog 10% van onze omzet aan mensen die zelf geen student kunnen betalen.

Het team

In 2009 startten de zussen Lotte en Anne met Careibu. Dit deden ze vanuit hun studentenkamers. Inmiddels is er een heel team actief achter de schermen!

Neem snel een kijkje op de volgende pagina en maak kennis!

> Meet the team

Onze missie

Onze missie is om alle generaties in de samenleving te verbinden. We brengen studenten in contact met senioren, gezinnen en mensen die om een andere reden wat extra hulp nodig hebben. Zo lossen we samen eenzaamheid op, ondersteunen we gezinnen en geven we mensen weer meer vrijheid en zelfredzaamheid.

Careibu is een ‘impact first’ organisatie. Dit betekent dat impact maken ons belangrijkste doel is. Om onze sociale doelen te realiseren, is onze bedrijfsstructuur een combinatie van een BV (voor betaalde bijbanen) en een stichting (voor vrijwilligerswerk).

Onze impact

Onze community van studenten heeft al 7.814 mensen geholpen

0
Senioren uit de eenzaamheid
0
Kinderen aan een oppas
0
Schone huizen
0
Euro gedoneerd aan stichting senior&student

Dit bedrag is gedoneerd door Careibu om senioren te helpen die zelf geen student kunnen betalen.

> Lees meer over stichting senior&student

Join the team

Regelmatig hebben we nieuwe vacatures. Kom ons team versterken en maak écht impact met jouw baan.

> Vacatures