Leer kinderen een nieuwe smaak kennen!
Deel 1: kakifruit
OppasStudent introduceert de komende 3 weken iedere dinsdag een spannende nieuwe smaak om kinderen mee kennis te laten maken.
Deze week is het de vrucht van de kakiplant!
De exotische, oranje kaki komt uit Azië. Qua vorm lijkt de vrucht op een vleestomaat. De smaak is honingzoet en vergelijkbaar met die van abrikoos. Het is een echte wintervrucht; verkrijgbaar van september tot en met maart. Dankzij de grote hoeveelheid vitamine C is kakifruit erg gezond!
Je kunt kaki heerlijk los eten (zorg wel dat de vrucht eerst heel rijp wordt!), maar onderstaand recept is ook wel heel erg lekker… OppasStudent probeerde het zelf (zie foto’s) en trakteert vandaag op kantoor.
Dus wil je eens wat anders dan krentenbrood of ontbijtkoek? Maak dan dit heerlijke tussendoortje dat net zo lekker zoet is maar dan zonder suiker!
Met dit eenvoudige recept van De Bakparade zet je in een handomdraai iets origineels op tafel.
Recept: Kaki Fruit Tahini Brood
Nodig (6 stukken):
– 2 kleine kaki fruit
– 2 el melk
– 1 el lijnzaad + 3 el heet water
– 60g tahini
– 80g dadelstroop of honing
– 120g volkorenbloem
– 1/2 tl bakpoeder
– 1/2 tl koekkruiden
– 1/8 tl zout
– grote hand rozijnen (of ander gedroogd fruit)
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
2. Pureer 1 kaki tot puree en snijd de andere in kleine stukjes.
3. Meng de volkorenbloem, bakpoeder, koekkruiden en zout in een grote kom.
4. Meng in een andere kom de melk, lijnzaad-mengsel, tahini en dadelstroop.
5. Roer de natte ingrediënten door de droge totdat het net gemengd is.
6. Schep de in stukjes gesneden kaki en rozijnen door het beslag.
7. Schep het beslag in de bakvorm en bak het 35-45 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Eet smakelijk!