Na een lange dag op school is het tijd voor iets lekkers, toch?
Maar vaak gaat iets lekkers niet samen met gezond en je wilt de kinderen niet iedere dag ongezonde vetten en suikers laten eten. Maak daarom een keer deze gezonde snack van oppas Rosan: groentechips! Leuk en lekker; zowel om te maken als om op te eten.
Recept: groentechips
Ingrediënten:
- een bakbanaan
– een zoete aardappel
– een pastinaak
– een rode biet
– een aardappel
– een handvol sperziebonen
Zin in variatie? Je kunt van heel veel verschillende groenten chips maken, zolang het maar stevig is. Zoals: wortel, cassave, selderij, pompoen en courgette.
Zo maak je het:
1. Schil de groenten. Dit is het makkelijkst met een dunschiller.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
3. Snijd de groenten in hele dunne plakjes. Je kan gebruikmaken van een (kaas)schaaf of een mandoline.
4. Bedek een bakblik met bakfolie en leg hier de plakjes groente op.
5. Bak de chips ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Let goed op: de tijd die de chips nodig heeft kan verschillen per oven en per groente. Ook de dikte van de chips maakt uit. Kijk regelmatig even in de oven hoe het ervoor staat.
Eet smakelijk!