Lekkere, zoete en bovenal gezonde muffins. Kan dat?
Ja! Tussendoortjes zitten vaak boordevol suikers en het is dan ook niet gek dat kinderen van snoepen houden.
Daarom ging oppas Chantal op zoek naar een gezond alternatief: muffins van blauwe bessen! Het is makkelijk te maken, kost weinig tijd en er zijn veel variaties mogelijk.
De inspiratie voor deze muffins komt Uit Pauline’s Keuken – een foodblog waar tal van gezonde recepten op staan.
Recept: Gezonde muffins van blauwe bessen
Nodig:
– muffinvormpjes
– cupcake-papiertjes
Ingrediënten voor tien muffins
– 125 ml (soja)melk
– 2 eieren
– 1 banaan (hier proef je niets van)
– 125 gram havermout
– 2 eetlepels bakpoeder
– ongeveer 100 gram blauwe bessen (tip: koop ze ingevroren, een stuk goedkoper en er zitten nog steeds veel vitamines in!)
– flinke toef kaneel
– snufje zout
– bakspray
Variatietip: Je kunt de blauwe bessen vervangen door frambozen, rozijnen, stukjes pure chocolade, gedroogd fruit en/of noten. Voeg toe wat jij lekker vindt of wat er in huis is!
Zo maak je de muffins:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng de melk, banaan, twee eieren, havermout en bakpoeder tot een beslag.
3. Voeg vervolgens een flinke toef kaneel, snufje zout en eventueel wat honing toe voor de echte zoetekauw.
4. Op het laatst kunnen de blauwe bessen, frambozen, rozijnen, noten en/of stukjes chocola worden toegevoegd.
5. Spray de cupcakepapiertjes in en plaats ze in de muffinvormpjes.
6. Verdeel het beslag over de papiertjes.
7. Bak de muffins in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.
Smakelijk!