Voor jonge kinderen en andere snoepers
Oppas Naomi bedacht zelf een recept dat zowel lekker als gezond is.
Omdat de trend van superfood en gezond eten steeds meer opkomt, besloot ik hier maar eens aan mee te doen. Dat betekent lekker en toch gezond eten en veel zaadjes en pitjes.
Maar ik ben een snoeper, net als jonge kinderen, en begon na een week of twee toch wel mijn koekjes en cakejes te missen. Daarom besloot ik om zelf een soort koekje te maken met muesli en lijnzaad. Uiteindelijk werden het mueslicakejes omdat mijn koekjes te dik waren, maar het was erg lekker!
Om mijzelf en mijn oppaskinderen het gevoel te geven dat je toch nog een beetje zit te snacken in plaats van een hartig cakeje weg te moeten werken, besmeer ik de bovenkant van het cakeje (of koekje) voor het de oven ingaat met honing. Dan gaat het mooi glimmen, is het een beetje krokant en heeft het toch nog dat zoete smaakje.
Recept: Suikervrije gezonde mueslicakejes
Ingrediënten vor 8 a 10 mueslicakejes:
– 2 eetlepels magere melk
– handje lijnzaad
– 3x zoveel muesli als lijnzaad
– 10 gram groene stevia (of 100 gram palmsuiker)
– 1 ei
– 300 gram bloem
– snufje zout
– honing for on top!
Zo maak je de mueslicakejes:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix alles – behalve de honing – in een kom en kneed dit goed met je handen tot een grote bal. Deze bal moet net niet meer kleverig zijn. Van deze bal maak je de cakejes. Als je het deeg platter uitrolt krijg je koekjes (die van mij waren te dik).
3. Als je koekjes maakt, hoeven ze maar 10 tot 15 minuten in de oven. Bij dikkere cakejes 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe dik je cakejes zijn). Boven op de cakejes leg je nog wat muesli en ook smeer je de honing hierop zodat het mooi gaat glimmen.
Hupsakee de oven in en smullen maar!