Rood met witte stippen
Een tijdje terug kreeg het kantoor van OppasStudent kinderbezoek. Daarom werden nostalgische kinderkoekboeken van vroeger weer eens uit de kast gehaald. Eén recept is me altijd bijgebleven: paddestoelen van ei en tomaat. Eenvoudig om te maken en heerlijk om op te eten!
Recept: Paddestoelen van ei en tomaat
Dit heb je nodig:
– doosje kwarteleitjes
– trostomaatjes (iets groter dan cherrytomaten)
– komkommer
– mayonaise (tube is het handigst)
Variatietip: Onder het komkommerplakje kun je nog een rond toastje doen (zie foto) om er een echte traktatie van te maken!
Zo maak je de paddestoelen:
1. Kook en pel de kwarteleitjes. Lees op de verpakking hoe lang ze moeten koken (korter dan normale eieren!).
2. Snijd de tomaatjes door de helft en haal de pitjes eruit zodat je alleen het vruchtvlees met de schil overhoudt.
3. Snijd de komkommer in plakjes en doe er een dotje mayonaise op.
4. Zet de kwarteleitjes op het dotje mayonaise en zet de halve tomaatjes er als hoedjes op.
5. Maak de witte stippen van de paddestoel met de mayonaise. Dit is een uitdaging aangezien de mayonaise niet zo goed plakt op de tomaatjes. Hierbij is oppas- of ouderhulp dus handig!
Tip: om het iets makkelijker te maken kun je ook gewone eieren en tomaten gebruiken, dan is het iets minder pielen. Het leuke van kwarteleieren is dat de kinderen meerdere paddestoeltjes mogen opeten. En dat liet het kinderbezoek van OppasStudent zich geen 2x zeggen!
Eet smakelijk!