Gezonde cakejes om van het avondeten een feest te maken
Cakejes die er net zo vrolijk uitzien als de zoete variant, maar dan een stuk gezonder zijn en kleur aan het avondeten toevoegen…
Op The Lion Kitchen kwam ik dit leuke recept tegen en vandaag heb ik de courgettemuffins zelf gemaakt. Een simpel gerecht en heerlijk van smaak!
Recept: Courgettemuffins
Ingrediënten (voor 6 muffins):
– 1 courgette
– 2 eieren
– 100 geraspte gram (parmezaanse) kaas
– 1 bosui
– een klein bosje verse peterselie
– olijfolie
– peper en zout
– eventueel een beetje paneermeel
Nodig: muffinvormpjes (bij voorkeur een grote muffinvorm waarin je papieren vormpjes kan doen, dat ziet er het meest feestelijk uit en is makkelijker uit de grote vorm te halen)
Bereidingswijze:
1. Rasp de courgette.
2. Doe de geraspte courgette in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
3. Roerbak de courgetterasp 2 minuten in een beetje olijfolie.
4. Klop de eieren en voeg peper en zout toe.
5. Meng de geklopte eieren met de courgetterasp, 1 fijngesneden bosui, de geraspte (parmezaanse) kaas en de peterselie. Voeg eventueel twee eetlepels paneermeel toe.
6. Vul de muffinvormpjes met het mengsel
7. Plaats de muffins ongeveer 25 minuten in de over op 200 graden
Eet smakelijk!