Supersimpele en lekkere bladerdeeghapjes met fruit (en zonder suiker!)
Met de ingrediënten die je toevallig nog in huis hebt kun je vaak nog erg lekkere dingen in elkaar knutselen. Met de ietwat bruine bananen, plakjes vergeten bladerdeeg, honing en kaneel heb ik deze bladerdeeghapjes gemaakt in de vorm van leuke toffees. Je kunt ze eten als tussendoortje, toetje of als traktatie!
Recept: Fruittoffees
Ingrediënten (voor 4 toffees):
– 2 vellen bladerdeeg
– fruit (bijvoorbeeld peer, banaan of framboos)
– honing
– kaneel
Zo maak je de toffees:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de vellen bladerdeeg doormidden en besmeer ze met een laagje honing.
3. Snijd het fruit in kleine stukjes en leg het op het midden van de bladerdeeglapjes.
4. Bestrooi de lapjes met kaneel en draai ze dicht, zodat ze de vorm van een toffee krijgen.
5. Leg de toffees op een met bakpapier beklede bakplaat en doe ze 12 minuten in de oven.
Variatietips:
– Probeer ook andere leuke vormpjes zoals een bonbon of een letter.
– Als toetje: doe er een lekker bolletje (vanille/kaneel)ijs bij.
– Als traktatie: besmeer ze als ze klaar zijn met honing en versier ze met gekleurde sprinkles of hagelslag.
Eet smakelijk!