Gezond en lekker knapperig!
Hoewel ‘superfoods’ toch minder super blijken dan werd beweerd, blijft het natuurlijk wel veel gezonder dan de meeste snoepjes en koekjes die kinderen vaak als tussendoortje krijgen.
Deze superkoekjes (super gezond én super lekker) met de zogenaamde superfoods havermout, cranberries, kokos en extra pure chocolade zijn ook nog eens erg makkelijk om te maken. Met de gesmolten chocolade kun je ze zo mooi maken als je zelf wilt. Teken bijvoorbeeld alle namen van vriendjes en vriendinnetjes erop en ga dan langs de deuren om aan iedereen uit te delen!
Recept: krokante kokoskoekjes
Ingrediënten voor 14 grote koeken:
– 200 gram havermout
– 25 gram boter in kleine blokjes
– 4 el honing
– 55 gram kokos
– 1 tl bakpoeder
– 3 el gedroogde cranberries
– 30 extra pure chocolade
Zo maak je de koeken:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een kom de havermout, boter, honing, kokos en het bakpoeder, doe er 125 ml heet water bij en kneed tot alles goed door elkaar zit.
3. Kneed de cranberries erdoor en rol er ± 14 ballen van.
4. Druk de ballen plat op het bakpapier en bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.
5. Laat ze helemaal afkoelen.
6. Smelt de chocolade au bain-marie en maak met een lepel een mooi patroon van de chocolade over de koekjes.
7. Laat de chocolade op de koekjes afkoelen zodat het hard wordt.
Eet smakelijk!