Een leuke, lekkere en originele paastraktatie
Pasen staat voor mij gelijk aan veel eten. Vaak ongezonde dingen: heel veel paasstolletjes, een megagrote chocohaas en vele zakjes paaseitjes. Maar je kunt ook zelf de keuken inspringen! Dus dat doe ik dit jaar door zelf een gezonde paasbrunch te maken. En daar passen deze paasmuffins heel goed bij.
Dit is een recept van mijn tante Rina. Ik vond het kookboekje dat we samen gemaakt hebben laatst terug. Er staan pas twee recepten in, maar dit motiveert mij om het boekje nu te gaan vullen met gezonde en lekkere recepten.
Tip: Bak en kook jij ook veel met je (oppas)kinderen? Laat ze dan hun favoriete recepten opschrijven in een mooi boekje. Schrijffouten maken niet uit, zo schreef ik zo’n 14 jaar geleden nog ‘gietenkaas’.
Recept: Paasmuffins met geitenkaas en honing
Dit heb je nodig:
– 200 gram (geiten)feta
– 3 eieren
– 4 el honing
– 1 dl (geiten)melk
– 4 el olijfolie
– 300 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– muffinpapiertjes
– bakspray of beetje olijfolie om in te vetten
– lege eierdoos
Ik gebruikte deze keer gewone feta en gewone melk, omdat ik dat in huis had. Waarschijnlijk is het met geitenfeta en geitenmelk nog lekkerder.
Zo maak je de paasmuffins:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verkruimel de feta en klop de eieren los met de feta, melk, olijfolie en honing.
3. Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel het door het mengsel.
4. Vet de muffinpapiertjes in met bakspray (dit is het makkelijkst) of anders met een beetje olijfolie.
5. Zet de muffinpapiertjes in de eierdoos en vul ze voor de helft met beslag.
6. Bak de muffins de eerste 5 minuten in de eierdoos, zodat ze de goede maat krijgen. Haal daarna de muffins eruit en zet ze los in de oven om ze verder te bakken, want in de eierdoos worden ze niet goed gaar.
7. Als de muffins klaar zijn kun je ze weer in de eierdoos doen. Doe er een leuk papiertje omheen waarbij je de eierdoos nog wel ziet, zodat het lijkt alsof je gewone eieren cadeau geeft! Grappig toch?
Eet smakelijk!