Krijgen jouw (oppas)kinderen ook geen genoeg van koekjes bakken?
Vroeger maakte ik vaak havermoutkoekjes met mijn moeder. Toen ik op internet ook nog eens een gezonde variant van deze lekkere koekjes tegenkwam, waar geen suiker of boter in zit, heb ik ze meteen gemaakt. Ze worden niet zo krokant als de koekjes die ik vroeger maakte, maar blijven een beetje zacht van binnen. Het resultaat was wel heel lekker dus deze havermoutkoekjes zijn zeker een aanrader!
Recept: havermoutkoekjes
Ingrediënten:
– 130 gram havermout
– 2 rijpe bananen
– een theelepel kaneel
– een eetlepel honing
– rozijnen, kokos of amandelschaafsel
Zo maak je de havermoutkoekjes:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prak de bananen en meng ze met de havermout, honing en kaneel.
3. Verdeel het deeg over verschillende bakjes en voeg er ingrediënten aan toe die jij lekker vindt. Ik heb er amandelschaafsel, rozijnen en kokos bij gedaan.
4. Maak met je handen kleine bolletjes van het deeg en duw ze plat tussen je handpalmen. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
5. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven, als ze dan nog niet helemaal klaar zijn kan je ze nog 5 minuten laten staan.
6. De havermout koekjes zijn nu krokant van buiten en nog zacht van binnen.
Variatietips:
Je kunt van alles door je koekjes heen doen. Denk bijvoorbeeld aan goji bessen, cacao nibs of chocolade stukjes.
Smullen maar!