Maak deze overheerlijke chocolade lepels met jouw (oppas)kinderen
OppasStudent is gek op chocolade. En wij denken onze OppasStudenten, ouders en de (oppas)kinderen ook. Daarom dit recept voor een chocoladelepel die extreem makkelijk te maken zijn en bijzonder lekker!
Het is een buitengewone originele traktatie op de crèche of op school. Een kunstzinnige lekkernij op een feest. Of een bijzonder creatief cadeau.
Benodigdheden chocoladelepel:
– Plastic lepels
– Chocoladerepen
– Snoep als versiering (smarties, dummies, hagelslag, tumtum etc.)
Zo maak je de chocoladelepel:
1. Allereerst koop je een paar plastic lepels. Deze vind je in de supermarkt of bijvoorbeeld bij de HEMA.
Liever een mooi gekleurde variant online bestellen? Dit kan op de website van de Keukenmeiden.
2. Daarna moet de chocolade worden gesmolten. Dit kan op 2 manieren: in de magnetron of au bain-marie. Op deze website staan beide methodes uitgelegd.
3. Giet vervolgens de warme chocolade op de lepels. TIP: Zorg ervoor dat de lepels recht liggen. Anders loopt de chocolade direct van de lepels af.
4. En dan versieren maar! Bekijk onderstaande afbeeldingen ter inspiratie. TIP: Wacht even tot de chocolade is afgekoeld, maar nog niet helemaal hard. Anders smelten de snoepjes.
En dan… smullen maar!