Zijn jouw (oppas)kinderen en jij ook dol op een zoet ontbijt? Maar moet het wel een beetje gezond blijven?
Maak dan samen deze supersimpele, voedzame én overheerlijke cruesli van De Bakparade!
En het leuke is… OppasStudent deed het zelf ook! De foto’s zijn het bewijs. Vandaag krijgt iedereen op kantoor een bakje verse cruesli.
Je doet alle ingrediënten bij elkaar, een half uur in de oven en klaar!
Ook leuk om met je oppaskinderen te maken zodat ze de volgende ochtend hun ouders kunnen verrassen met een ontbijtje op bed!
Hier volgt het recept van De Bakparade.
Veel kook- en smulplezier!
Vijg Cranberry Pompoenpit Cruesli
Nodig:
– 180g havermout
– 1/2 tl kaneel
– snuf zout
– 1/2 el olie
– 2 el appelmoes
– 5 el frambozenjam
– 5 gedroogde vijgen
– hand pompoenpitten
– hand gedroogde cranberries
Zo maak je het:
1. Begin met de vijgen overgieten met kokend water en 15 minuten laten te staan.
2. Bedek ondertussen een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
3. Meng de havermout, kaneel en zout in een grote kom
4. Giet de vijgen af en pureer ze samen met de olie, appelmoes en frambozenjam met een staafmixer tot een glad mengsel.
5. Roer het vijgen-jam mengsel door de droge ingrediënten totdat het goed gemengd is.
6. Schep vervolgens de pompoenpitten erdoor.
7. Schep het mengsel op de bakplaat en maak in het midden een gat (zodat het er uitziet als een bagel).
8. Bak 30 minuten, zet de oven uit en laat afkoelen in de oven.
9. Breek de cruesli in stukken en meng de cranberries erdoor.
Geeft 6-8 porties.