Het familierecept van de allerlekkerste cake
Maakt jouw oma ook de allerlekkerste cake die je ooit gegeten hebt? Misschien is het stiekem ook een beetje het idee dat geen enkele cake zo lekker is als die van je eigen oma. Dat geldt ook voor mijn oma, maar… dat is écht de allerlekkerste!
Mijn oma leeft al een tijdje niet meer, maar gelukkig is het familierecept doorgegeven aan haar kinderen. Zo komt het voor dat mijn moeder nog af en toe oma’s cake op tafel zet. Hoewel deze natuurlijk niet zo lekker is als die van mijn oma, komt ie wel héél dicht in de buurt.
Het recept bevat een simpel trucje en een ingrediënt die de cake net dat beetje extra geven. Probeer het zelf maar eens!
Recept Anne’s oma cake
Ingrediënten:
– 250 gram suiker
– 250 gram roomboter
– scheutje melk
– 4 eieren
– 250 gram cakemeel
– 1 zakje vanillesuiker
– paneermeel
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Vet de cakevorm in met roomboter en strooi er paneermeel in voor een krokante korst.
3. Smelt de roomboter met het scheutje melk, laat afkoelen.
4. Mix de suiker, vanillesuiker en de eieren ongeveer 10 minuten, totdat de suiker helemaal opgelost is (dit maakt het verschil met andere cakes!).
5. Voeg de gesmolten boter langzaam toe en mix nog enkele minuten.
6. Voeg als laatste beetje bij beetje met een zeef de cakemeel toe. Roer het voorzichtig door het beslag.
7. Doe het beslag in de cakevorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven ongeveer in 1 uur goudbruin.
8. Om te controleren of de cake gaar is, prik met een breinaald of een satéstokje in de cake. Als deze er droog uit komt dan is de cake klaar!
Eet smakelijk!
Heb jij ook een bijzonder oma’s cake-recept die je met ons wilt delen? Mail naar anne@oppasstudent.nl!