Een onweerstaanbare taart, zowel voor volwassenen als voor kinderen!
Begin november vierde OppasStudent haar vierde verjaardag met een tafel vol hartige en zoete taarten. Erg populair was Lotte’s witte chocolade cheesecake, vandaar dat we dit recept met jullie delen!
Recept: Lotte’s witte chocolade cheesecake
Nodig:
– springvorm (ø 20 cm)
– bakpapier
Ingrediënten:
– 150 gram verkruimelde bastagnekoek
– 50 gram suiker
– 400 gram monchou
– 1 klein bekertje slagroom
– 200 gram witte chocolade
– 50 gram gesmolten roomboter
– rood fruit
– jam
Bereiding:
1. Verkruimel de bastognekoeken (bijvoorbeeld met een deegroller of in een vijzel).
2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.
3. Plaats bakpapier op de bodem van de springvorm en verspreid de koekkruimels over de bodem. Druk de koekkruimels goed aan en zet de springvorm een half uurtje in de koelkast zodat de boter hard wordt.
4. Verwarm de oven voor op 160 graden.
5. Mix de monchou met de suiker.
6. Smelt de chocolade met de slagroom in een pannetje.
7. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het monchou-suiker-mengsel. Giet dit over de koekbodem en plaats de taart 40 minuten in de oven.
8. Als de taart afgekoeld is, dan kun je hem nog een paar uur in de koelkast zetten.
9. Smeer de taart daarna in met jam en plaats de rode vruchten erop. Eet smakelijk!