Iedere dag wordt een feestje met deze overheerlijke feesttaart
Wil je eens wat anders dan de klassieke appel- of slagroomtaart? Maar wel een taart die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden? Maak dan deze originele limoen-kokos-feesttaart van oppas Tessa!
Hij is leuk om te maken: niet te simpel, maar zeker niet moeilijk. Naast dat deze feesttaart er prachtig uitziet is hij ook nog eens érg lekker.
Belangrijk om rekening mee te houden: De taart moet 4 uur in de koelkast staan, dus begin op tijd. De bakvorm die je nodig hebt moet een diameter hebben van ± 20 cm.
Wat echter nog veel belangrijker is: Geef aan ieder recept een eigen draai! Wie weet kan de taart na 3 uur ook al wel de koelkast uit. Of is een iets plattere taart met een grotere diameter ook prima (zo niet beter).
De inspiratie voor dit recept komt uit het kookboek Fantastische taarten van Annie Bell.
Ingrediënten:
Kokoscake:
– 350 gram kokos
– 6 eieren
– 250 gram rietsuiker
– 1,5 tl bakpoeder
Limoen-mousse vulling:
-6 gelatine blaadjes
– rasp en sap van 2 limoenen
– 4,5 dl slagroom
– 450 gram Griekse yoghurt
– 125 gram poedersuiker
Versiering:
– kokosrasp
– chocoladehagel, M&M’s of Smarties
– andere kleine snoepjes
Leuk voor kinderen: Zet kleine bakjes met verschillende versiersels op tafel zodat de kinderen hun eigen, creatieve kunstwerkjes kunnen maken!
Zo maak je de taart:
1. Vet twee bakvormen van 20 cm doorsnede in (als je er 1 hebt dan is het ook goed).
2. Verwarm de over voor op 180 graden Celsius.
3. Splits de eieren in twee kommen (foto 1). Klop het eiwit stijf (dit wordt erg snel schuimig als het goed gesplitst is en er geen eigeel bijzit). Ga door tot er pieken rechtop blijven staan.
4. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker enkele minuten.
5. Schep het eiwitschuim door het eigeel-suiker-mengsel, zodat het een lekker luchtige massa wordt.
6. Roer daarna de kokos en het bakpoeder erdoorheen.
7. Als je twee bakvormen gebruikt: giet in beide vormen de helft van het cakemengsel. Gebruik je er één, dan moet je de taart later doorsnijden.
8. Bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het iets van de rand loslaat en mooi bruin is (foto 2).
9. Snijd de cake langs de rand van de springvorm los en haal de springvormrand eraf zodat de cake goed kan afkoelen.
10. Terwijl de cake afkoelt, kan de vulling gemaakt worden: Knip de gelatineblaadjes in repen en week ze 5 minuten in een kommetje met koud water. Giet het water af en doe de limoensap bij de gelatine.
11. Roer dit mengsel au bain-marie tot de gelatine opgelost is en laat het iets afkoelen.
12. Roer in een andere kom de slagroom, Griekse yoghurt, poedersuiker en rasp van de limoen door elkaar en voeg tot slot het gelatinemengsel toe. Hierdoor wordt het wat dikker.
13: Als de cake is afgekoeld: Als je 1 springvorm gebruikt hebt, snijd dan de taart doormidden, zodat je 2 lagen hebt.
14. Smeer op de onderste laag de helft van de limoenvulling. Leg de tweede helft van de cake erop smeer de rest van de limoenvulling erop.
15. Zet de taart afgedekt minstens 4 uur in de koelkast, zodat het nog goed kan opstijven.
16. Versier de taart tot slot met bijvoorbeeld restjes kokos of chocolade snippers (foto 3).
Eet smakelijk!
Variatietips:
– Snijd de cake als deze hoog genoeg is, of als je een vaste snij-hand hebt een extra keer door, zodat er drie lagen ontstaan.
– Doe een leuke kleurstof bij de limoenvulling, voor een kleurrijk effect.
– Meng wat noten (bijvoorbeeld hazelnoten) door het kokoscake mengsel.