Gezond én lekker: pompoencake met noten, gember en honing!
Dit weekend wilde ik wat nieuws proberen en bakte ik een cake met… pompoen! Ik vond een standaard recept, paste hier en daar wat ingrediënten aan en ging aan de slag. Het resultaat mocht er wezen. Althans, dat vond ik zelf. Natuurlijk nam ik de overgebleven cake gisteren mee naar kantoor en liet iedereen een stukje proeven. Gelukkig viel de cake ook bij mijn collega’s in de smaak en is er inmiddels niets meer van over.
Het recept van deze cake is erg eenvoudig en doordat ik speltmeel en honing gebruikte, is de cake bovendien bijna gezond te noemen. Erg leuk dus om deze cake met/voor je (oppas)kinderen te maken.
Recept: Pompoen-noten cake
Nodig:
– ovenschaal (+/- 22 cm)
– blender
– bakpapier
– kokosolie om in te vetten
Ingrediënten:
– 1 pompoen
– 200 gram speltmeel
– 2 eieren
– een hand gemengde noten
– 100 ml honing
– 1 theelepel kaneel
– citroenrasp
– stuk gember, geschild en fijngesneden
– 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
– 1 theelepel gemalen kardemom
– snufje zout
Zo maak je de pompoencake:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Vet de ovenschaal in met de kokosolie en bekleed deze met bakpapier
3. Snijd de pompoen in tweeën en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukjes (je hoeft deze niet te schillen!) en kook de pompoenstukken tot ze zacht en gaar zijn.
4. Giet de pompoen af en laat dit even afkoelen.
5. Pureer de pompoen, de eieren en de honing in de blender.
6. Meng de meel, de noten, kaneel, citroenrasp, gember, kardemom en zout en voeg dit beetje bij beetje aan het pompoenmengsel.
7. Verdeel het beslag over de ovenschaal en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
Eet smakelijk… en neem gerust nog een tweede stukje van deze gezonde cake!