Ga naar de inhoud
  • Over Careibu
    • Over Careibu
    • Vacatures
  • Ik zoek een poetshulp
    • Zo werkt het
    • Werkgebieden
    • Tarieven
  • Ik wil poetsen
  • Nieuws
  • Contact
Menu
  • Over Careibu
    • Over Careibu
    • Vacatures
  • Ik zoek een poetshulp
    • Zo werkt het
    • Werkgebieden
    • Tarieven
  • Ik wil poetsen
  • Nieuws
  • Contact
Voor studenten
Klanten aanmelden
Inloggen

Kastanjechocoladetaart

Een echte herfsttraktatie

Het is herfst; tijd om kastanjes te rapen! Je kunt er natuurlijk van die leuke poppetjes met satéprikkers van maken, maar tamme kastanjes zijn ook heerlijk om op te eten.

Je kunt kastanjes poffen in de open haard, oven of in een speciale kastanjepan op het vuur. Maar je kunt ze ook koken en vervolgens in een heerlijke taart verwerken. Zoals in deze overheerlijke kastanjechocoladetaart!

Doordat er geen meel wordt gebruikt is de taart glutenvrij. Kijk uit: hij smelt op je tong!

Recept: Kastanjechocoladetaart

Kastanje-chocoladetaart_OppasTips_AnneO_1Ingrediënten (8-10 personen):
– 150 gram ongezouten roomboter
– 200 gram pure chocola (minimaal 70% cacao)
– 100 gram gekookte kastanjes (ook vacuüm te koop bij toko en sommige supermarkten)
– 50 gram kokossuiker
– 50 gram honing of agavestroop
– 4 eieren (eiwit en eigeel gescheiden)
– 50 gram kristalsuiker

Zo maak je de taart:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet een springvorm in (ø 22 cm).
3. Verwarm boter en chocolade samen au-bain marie, regelmatig roeren.
4. Stamp de gekookte kastanjes fijn met een pureestamper en mix ze met kokossuiker, honing en 4 eigelen met een blender of keukenmachine tot een smeuïge massa.
5. Mix in een schone (!) kom de eiwitten tot er pieken omhoog blijven staan. Voeg kristalsuiker toe en mix nog even goed door elkaar.
6. Voeg het boter-chocolamengsel toe aan het eigeelmengelsel en 1/3 van het eiwit. Roer het voorzichtig en luchtig door elkaar.
7. Voeg de rest van het eiwit toe en roer alles tot een luchtig beslag.
8. Verdeel over de springvorm en bak de taart in 30 minuten tot de taart gerezen is en de bovenkant mooi bruin en gebarsten is. Laat goed afkoelen voordat je de taart uit de springvorm haalt.
9. Strooi er wat poedersuiker overheen voor een mooie look.

Snijd kleine puntjes want het is een machtige taart.

Eet smakelijk!

Variatietip: Wil jij er een échte traktatie van maken? Gebruik dan muffinvormpjes in plaats van een springvorm! Ook kun je er met glazuur gezichtjes op tekenen om er echte kastanjemannetjes van te maken.

  • Zo werkt het
  • Over Careibu
  • Nieuws
  • Studenten aanmelden
  • Studenten inloggen
  • Voor klanten
  • Vacatures Careibuteam
  • Privacyverklaring
  • Algemene voorwaarden voor klanten
  • Algemene voorwaarden dienstverleners

Contact:
info@poetsstudent.nl
085- 016 00 48

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 13.00 uur.

the social care community

© 2021 Careibu. All rights reserved.

Webpuccino®